Elfogták a szolnoki gyilkosság feltételezett tettesét

MTI
2013.05.27. 21:10

Elfogták hétfő este azt a férfit, aki a gyanú szerint hétfőn megölt egy vállalkozót Szolnok belvárosában, majd elmenekült – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

Szolnok belvárosában fogták el a 49 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a kora délelőtt történt emberölés bűntettének elkövetésével.

A Terrorelhárítási Központ, valamint kommandósok bevonásával a nap folyamán több tucat rendőr kereste T. Istvánt. A nyomozás eddigi adatai alapján a feltételezett elkövető a sértett Hunyadi utcai otthonában lelőtte a házigazdát, a feleségének sikerült elmenekülnie. A férfi robogóval távozott a helyszínről. A szóvivő korábban a lakosság segítségét kérte, de figyelmeztetett, senki ne próbálja meg a feltételezett elkövetőt feltartóztatni, mert feltehetően lőfegyver van nála.

Az MTI helyszíni információk alapján úgy tudja, hogy a bűncselekmény áldozata egy helyi vállalkozó, aki üzleti ügyben várta az ismerősét hétfő délelőtt. A férfi meg is érkezett, majd megpróbálta leütni a tulajdonos feleségét. Az asszony kiugrott az ablakon, és átszaladt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közeli épületébe, ahonnan a biztonsági őr értesítette a rendőrséget. A vállalkozó felesége könnyebb sérülésekkel került kórházba.

Az MTI szemtanúktól arról értesült, hogy a hatóságok gyorsan azonosították a tettest, aki korábban polgárőr volt. Névhasonlóság miatt azonban először egy másik férfit fogtak el a megyeszékhely Fácán utcájában, ahol egy időre a környéket is lezárták.