"A rendőrség a nyomozást befejezte kb. 2-3 héttel ezelőtt" – mondta el a Velvet kérdésére Homoki Tamás, a tavaly október 28-án Dunaegyházán négy embert elgázoló M. Ákos ügyvédje. A védő úgy tudja, vádemelési javaslatot még nem tett a rendőrség, de a szakértői vélemények már megvannak. Ezek tartalmáról – tehát többek között arról, ittasan vezetett-e M. Ákos – nem kívánt érdemben nyilatkozni.

"Miután az ügy súlya elég komoly, ezeket az ügyeket viszonylag jobban előre szokták venni, én azt gondolom, hogy várhatóan ősszel megkezdődik a bírósági tárgyalás" – tette hozzá Homoki. Védence amúgy még előzetes letartóztatásban van, és ugyanolyan lellkiállapotban, amilyenben a baleset után volt, "de ez teljesen természetes". A családja látogatja és támogatja őt – mondta.

Homoki "bonyolult jogi megítélésű ügy"-nek nevezte M. Ákosét, mivel "maga a baleseti szituáció nem teljesen egyértelmű, úgyhogy ezzel kapcsolatban elég tág határok vannak, amik a büntetésnek a tételeit jelenthetik" – válaszolt arra a kérdésünkre, milyen büntetésre számíthat M. Végül hozzátette, arról nem tud, hogy a sértettek rokonainak képviselői indítottak volna polgári pert az ügyben.

A 28 éves M. Ákos tavaly október végén sodort el Dunaegyháza belterületén, a Hajnóczy József utcában egy négyfős baráti társaságot. Ketten a helyszínen életüket vesztették, ketten súlyosan megsérültek. Az elsődleges beszámolók szerint M. Ákos az egyik helyi kocsmában italozott, ahonnan hazatámogatták őt a barátai. Otthon ittasan autóba ült, és elindult vissza a kocsma felé, amikor az úton sétáló barátai közé hajtott. A gázolót halált okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítják.