Egy 25 éves német férfi és társa úgy döntött péntek délután, hogy Rio de Janeiro híres Jézus szobra után megtekinti a favelák (nyomornegyed) világát is. A Rocinha nevű nyomornegyedben sétálgattak és fotóztak, amikor egy fegyveres férfi jött velük szembe. A két német megijedt, futni kezdett, de az egyiküket eltalálták. A támadás oka valószínűleg az volt, hogy a bandák nem szeretik, ha bárki is fényképeket készít a területükön. A németet a hasán és a karján érték a lövések, és egy helyi lakos hívta a mentőket, akik kórházba szállították és megoperálták - írja a Focus német hírportál. Az állami hírügynökség, a Agência Brasil beszámolója szerint a férfi máján is áthatolt a golyó.

Annak ellenére, hogy tavaly óta fokozott rendőri jelenlét van a a 70000 lakosú Rochina utcáin, egy program keretében, a mai napig gyakori, hogy fegyverrel járkáló férfiakat látni az utcán.

A külügyminisztérium aggodalmát fejezte ki, hogy a történtek rontják a város jó hírnevét, pedig két hét múlva kezdődik a Konföderációs Kupa, júliusban pedig a pápa érkezik a városba. A minisztérium azt tanácsolja, hogy a nyomornegyedet csak helyi kísérővel látogassák a turisták.