Az árvíz miatt lezárták a győri belvárosba vezető egyik hidat és az ipari parkba vezető utak egyikét - közölte a városi útkezelő szervezet szóvivője péntek délután az MTI-vel. Máthé-Tóth Péter elmondta: a járműforgalom elől már korábban elzárt Kossuth-híd belváros felőli oldalán, a Káptalandomb aljában annyira megemelkedett a Mosoni-Duna szintje, hogy ez a szakasz járhatatlanná vált, így a Püspökvárba csak a másik oldalról, jókora kerülővel lehet feljutni. A Reptéri út egy részén azért kellett leállítani a forgalmat, mert átcsapott a víz az ott folyó iparcsatorna töltésének tetején. Előbb az autóforgalmat állították le, így a délelőtti műszakból hazafelé tartó munkásokat szállító buszok még keresztülmehettek ezen a szakaszon, majd a buszközlekedést is leállították.
A katasztrofavedelem.hu eközben arról számolt be, hogy Fejér megyében 120 embert kellett kitelepíteni, Kisapostagon 90 ember él az árterületen, ők egyelőre még otthonukban maradhatnak. Baján, a Dunafürdő övezetben az árhullám lakóházakat, üdülőket veszélyeztet. A magas vízállás miatt ezeket nem lehet bevédeni, ezért az ott élőket kitelepítették. Ugyancsak ki kellett üríteni a Nagy-Pandúr-szigetet, összesen 99 embernek kellett elhagynia lakóhelyét.
Pest megyében Szobról kellett 34 embernek elhagynia az otthonát az elmúlt pár órában. Komárom-Esztergom megyében eddig 48 főt telepítettek ki. A fővárosban négy kerületben 188 embert érint egyelőre a kitelepítés.