Egy szentendrei asszony nem volt hajlandó elhagyni a házát a kutyája nélkül, márpedig elvileg állatokat nem mentenek a katasztrófavédelmisek. Ők hívták a tűzoltókat a vízben álló területre, ahonnan csónakon menekítették ki az idős hölgyet.

A mentés irányítója elmondta, hogy két napja győzködték a Dunához közel élő asszonyt, hogy hagyja el a házát, de erre nem volt hajlandó, pedig Szentendrén már harmadfokú árvízvédelmi készültség lépett érvénybe  Most már olyan veszélyes azon a területen tartózkodni, ahol a nő él, hogy a rendőrség írásos engedélye nélkül senki sem léphet be, ami nem is lehetséges már máshogy, mint csónakkal. A nénit egy szentendrei vízimentő családja fogadja be az árvíz idejére kutyájával együtt.

A területről macskákat is mentettek, az állatokat szintén a tűzoltók hozták ki, míg a nénit és kutyáját mentették, a ketrecükben várták, hogy önkéntes macskamentők szállítsák őket menhelyre. A szentendrei Duna-parton rengeteg önkéntes dolgozik, folyamatosan szállítják a homokzsákokat, a vízimentők pedig éjszaka is dolgoznak.