Kétirányú a Fő utca, változnak a menetrendek

2013.06.09. 16:43

A főpolgármester által elrendelt rendkívüli, árvíz elleni védekezési intézkedéseknek megfelelően újabb ismét változik a forgalmi rend Buda belső területein - áll a BKK Facebbok oldalán. A Batthyány teret a nagy számú gyalogos és a vízszivárgások miatt le kellett zárni a buszforgalom előtt is, így mostantól a következő, új forgalmi rend lép életbe:

A 86-os autóbuszok: - Újbuda felé változatlan, eredeti útvonalon közlekednek. - Óbuda felé végig a Fő utcán haladnak a Bem rakpart helyett, a Clark Ádám tér és a Bem József tér között. A Halász utcai, Batthyány téri és Bem József téri megállókat a Fő utcába áthelyeztük.

A 39-es autóbusz lerövidítve, Széll Kálmán tér M és Goldmark Károly utca között közlekedik. A Széll Kálmán téren a 22-es autóbuszok eddigi leszállóhelyéről indul. Az "M2-H5" jelű összevont metró- és hévpótló buszok nem érintik a Batthyány teret egyik irányban sem. A Batthyány tér helyett a Szentlélek tér H irányában a Batthyány utca - Fő utca sarkán, míg a Széll Kálmán tér M irányában a Fő utca - Csalogány utca sarkán állnak meg, ideiglenes megállókban.

Az M2-H5 buszok megállnak Szentlélek tér H felé a 39-es buszok Széna téri és Mária téri megállójában, Széll Kálmán tér M felé a 39-es buszok Fazekas utcai és Széna téri megállóiban is.