Újmohács településről egy 61 éves egyedülálló férfit szállítottak biztonságos helyre a Mohácsi Rendőrkapitányság járőrei 2013. június 9-én déltájban. A férfi a település porondi részén, egy egy lábon álló nyaralóban lakott, amelynek környékét elöntötte a Duna. A férfi telefonon kért segítséget a rendőröktől. A vízirendőrök hajóval hozták ki az ingatlanból, átadták a járőröknek, akik az önkormányzat által biztosított ideiglenes szálláshelyre szállították - írja a Police.hu.

Korábban az Adony keleti részénél található hétvégi házas övezetben történt hasonló eset.

Az árvízi helyzet alakulására tekintettel, megelőző intézkedésként 2013. június 7-én 16 órától kiürítették. Az ingatlanok visszatérő ellenőrzését folytató járőrök 2013. június 8-án figyeltek fel arra, hogy az egyik ingatlanban egy férfi áll az ablaknál, és miután észlelte a rendőröket, lehúzta a fejét. A rendőrök az önkormányzat munkatársaival közösen csónakkal tértek vissza az épülethez, amelyet már 120 centiméter magasságban vett körbe az áradó víz.

Az Ercsiben állandó lakással rendelkező férfi elmondta, azért bújt el, mert egész egyszerűen nem akarta elhagyni az épületet. A járőrök és az önkormányzat munkatársai végül szép szóval rábeszélték, a saját érdekében jobb, ha elhagyja a kitelepített területet. Miután az 50 éves férfi összeszedte a legfontosabbakat, egy adonyi önkormányzati épületben helyezték el. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a kitelepítéssel érintett területeket visszatérően ellenőrzi, a lakosság hátrahagyott ingó és ingatlan vagyonával kapcsolatban történt bűncselekményről a rendőrség bejelentést nem kapott. A rendőrség a veszélyeztetett területen folyamatos rendőri jelenlétet biztosít.