Árvíz miatti rendkívüli forgalmi változásoknak köszönhetően szinte egész Budapest bedugult hétfő reggelre. A Margit híd környékére már péntek óta katasztrófa autóval merészkedni, a biciklistákon és motorosokon kívül gyakorlatialg senki nem tud közelekdni. Bár az intézkedések a tömegközlekedést segítik, ahol nincs buszsáv, ott a BKK járművei is beragadtak. "Tarlós István főpolgármester intézkedésére a Budapesti Közlekedési Központ szervezésében és lebonyolításában jelentős forgalmi változások lépnek életbe hétfőn Budapesten. Arra kérünk minden budapestit és a fővárosba tartó ingázót, hogy az autózás helyett válasszák a közösségi közlekedést! A BKK kötöttpályás gerincvonalai és a MÁV-Start elővárosi vonatai megnövelt kapacitással közlekednek. A Bem rakpart, a Batthyány tér térsége és az alsó rakpartok továbbra is lezárva maradnak. A lezárások miatt speciális forgalmi intézkedésekre is sor kerül, melyek a tömegközlekedés előnyben részesítését szolgálják és egyben a beérkező forgalom elterelésével meggátolják a közúti forgalom feltorlódását a budai belvárosban" – áll a BKK közleményében.

A tömegközlekedést érintő változásokról itt tájékozódhat, ha tapasztal valamit és meg akarja osztani, akkor írjon nekünk, az Index percről percre közvetítését pedig itt találja. A BKK térképet is készített a hétfői közlekedési változásokról, kattintson ide érte!

Időközben a Szent István körút is elesett: "Torlódás alakult Budapesten a Szent István körúton, illetve a Váci úton Újpest-központ térségében is erre kell számítani hétfő délelőtt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán. Mint írták, a Margit hídon a Buda felé vezető két sávból csak az egyik járható, ezért a Szent István körúton torlódás alakult ki. Továbbá arról tájékoztattak, mivel az árvízi védekezés miatt a rendőrség lezárta a Váci út egy részét az Árpád út és az Árva utca között, jelenleg csak egy-egy forgalmi sáv járható a Váci úton, így jelentős forgalmi torlódásokra kell számítani a térségben.