A Budaörs környéki helyi lapoknak küldött szét egy közleményt a Budaörsi Rendőrkapitányság, amelyben a gyerekeket és fiatalokat figyelmeztetik a nyári szünetben rájuk leselkedő veszélyekre. Ezek zömmel olyan praktikus tanácsok, hogy miként kerüljék el a drogfogyasztást, ne adják oda idegennek a telefonjukat, legyenek óvatosak sötétedés után, és ne csavarogjanak.

Azonban van egy különös pont, amely a fiatal lányokra vonatkozik, ennek címe "Jó tanácsok –lányoknak – hogyan kerüljük el a támadásokat?" Itt is van néhány érdekes jótanács, például a járdán sétálva minél messzebb menjen az illető lány a kapualjaktól (magyarázat nincs, valószínűleg így elkerülheti, hogy berántsák egy kapun, bár így meg egy autóba könnyebb bedobni az áldozatot). Az első pont viszont meglehetősen durva felfogást tükröz: "A divatos, sokat megmutató öltözék félreértésekre adhat okot." A nemi erőszakra vagy bántalmazásra normális jogállamban ugyanis nem lehet magyarázat az ember öltözéke.

Hogy megtudjuk, milyen "félreértésekre" gondolt a rendőrség az idézett mondatban, kerestük a kapitányság sajtóreferensét, de egyelőre nem tudtuk elérni.