Az árvízzel összefüggő utómunkálatok miatt a hétvégén lezárják a 11-es főutat Szentendre és Visegrád között, szombaton és vasárnap reggel nyolctól este nyolc óráig az érintett szakaszra csak azok hajthatnak be, akik lakcímkártyájukkal tudják igazolni, hogy a főút mentén élnek – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője pénteken. Pécsi Norbert Sándor közlése szerint a lezárás egyik végpontja Szentendrén, a Pap-sziget magasságában, a másik Visegrádon, a Lepence-pataknál lesz.

A Visegrádra (vagy Visegrádról Szentendrére) igyekvők két kerülőutat is igénybe vehetnek a lezárás időtartama alatt. Budapest irányából a 11-es főútról Szentendrén letérve a skanzen felé, a Sztaravodai úton át, vagy (szintén Szentendréről elkanyarodva) Pilisszentlászló érintésével a hegyen át érhető el Visegrád. Ez utóbbi úton azonban a korábban megkezdett felújítás miatt forgalmi akadályok nehezíthetik a megszokott tempójú haladást. A Szentendre és Visegrád közötti két kerülőutat nehézgépjárművek is használhatják – tette hozzá a szóvivő.

A 11-es főút hétvégi lezárására azért van szükség, hogy minél hamarabb be tudják fejezni az árvíz sújtotta Dunakanyarban a helyreállítási és takarítási munkálatokat. A közútkezelő reményei szerint ez esetben a hétfői munkakezdés idejére visszatérhet a megszokott rend a 11-es főút teljes Pest megyei szakaszán – közölte Pécsi Norbert Sándor.

Eközben újra lehet közlekedni az 1-es főúton Komárom és Győr között, ezzel egy időben megszűnt a díjmentesség az M1-es autópályán Komárom és Győr között.