Fegyveres fosztogatja a Pest megyei bankokat

MTI
2013.06.17. 18:17

Egy budaörsi pénzintézetet rabolt ki hétfő délelőtt az a férfi, aki a gyanú szerint a múlt héten Gyálon és Üllőn próbálkozott hasonló bűncselekménnyel – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK). Az eddigi adatok szerint a férfi hétfő délelőtt fegyverrel a kezében bement egy budaörsi pénzintézetbe, az alkalmazottakat megfenyegette és pénzt követelt tőlük.

A fenyegetés hatására nagyobb összeget adtak át a rablónak, aki gyalogosan elmenekült – olvasható a rendőrség honlapján. A férfi sötét színű, kantáros munkásnadrágot és sötétkék baseballsapkát viselt. Feltehetően ugyanő próbált kirabolni egy gyáli és egy üllői pénzintézetet a múlt héten. Akkor is fegyverrel fenyegetőzött. Üllőn lövések is eldördültek, de senki sem sérült meg. A PMRFK rablási alosztályán fegyveresen elkövetett rablás gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen. Fotókat a férfiről itt láthat.

A rendőrség azt kéri, hogy aki az illetőt felismeri vagy a bűncselekményekkel kapcsolatban érdemleges információja van, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot a 237-4339-es budapesti telefonszámon vagy az ingyenes 107-es, illetve 112-es számot.