A Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője a heol.hu-nak nyilatkozott arról, hogy egy 14 éves lány a Szihalom-Füzesabony vonalon utazott június 6-án, és utazása közben molesztálta a vasutas. A kalauz útközben ölelgette, majd majd Füzesabonyban nem engedte leszállni a vonatról a lányt, és arra kényszerítette, hogy csókolja meg. A lány kihaszálta a pillanatot, amikor a férfi lehunyta a szemét, leugrott a vonatról.

A lány ugyanazon a napon öt körül is a vonaton utazott.  Az ismeretlen kalauz mellé ült, átölelte és ismét csókot kért tőle, majd a lány lábai közé nyúlva megfogta annak nemi szervét.Szerencsére a lánnyal utazó férfi elzavarta a vasutast.

Az ügyben megkerestük a MÁV-START Zrt-t, akik azt közölték velünk, hogy ők csak a sajtóból értesültek az esetről. " A vasúttársasághoz az eset után nem érkezett jelzés sem a sértettől, sem jegyvizsgáló munkatárstól, illetve a rendőrség hivatalos megkeresését sem kapta még kézhez a MÁV-START. " -írták.

A vasúttársaság felvette a kapcsolatot a Heves Megyei Rendőr-főkapitánysággal, és ezzel párhuzamosan belső vizsgálatot is indítanak az ügyben.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt folytat fokozott ügyészi felügyelet mellett nyomozást. A rendelkezésre álló adatok alapján szemérem elleni erőszak bűntette, továbbá tettleges becsületsértés gyanúja is fennáll az ügyben.

A rendőrség és a Füzesabonyi Járási Ügyészség esetleges további sértettek jelentkezését várja, mivel adatok vannak arra, hogy a még ismeretlen jegyvizsgáló más lányokkal is kikezdett.