Több térségre másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt vasárnap délután.

Heves és Nógrád megye teljes területén, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén megye több térségében már a következő órákban várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket viharos szél, rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék és nagy méretű jégdarabok kísérhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott, vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt is másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken akár az óránként 80 kilométernél erősebb széllökésekre, továbbá nagyméretű jégdarabokra is készülni kell,é s rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyében mind a heves zivatar, mind a felhőszakadás miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.