Zárkatársa bántalmazta, meghalt egy fogvatartott Gyulán

MTI
2013.06.26. 15:58

Zárkatársa bántalmazta, és meghalt egy fogva tartott férfi a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, Gyulán június 21-én hajnalban, a feltételezett elkövető ellen eljárás indult - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán az MTI-vel. A nyomozók kedden gyanúsítottként hallgatták ki B. Sándort.

A haláleset ügyében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya a tragédia napján már büntetőeljárást indított, miután felmerült a gyanú, hogy a fogvatartottat két zárkatársa vagy egyikük bántalmazhatta.A nyomozás eddigi adatai és az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a fogvatartott halála bántalmazásból eredő sérülés miatt következett be. A rendőrség az elhunyttal egy zárkában elhelyezett férfiak közül B. Sándort gyanúsítja a bűncselekmény elkövetésével, a megyei rendőr-főkapitányság halált okozó testi sértés bűntette miatt folytat eljárást ellene.


A 18 éves B. Sándor ellen más bűncselekmények, rablás és életveszélyt okozó testi sértés miatt büntetőeljárás van folyamatban, a bíróság korábban emiatt rendelte el előzetes letartóztatását - áll a közleményben.