Egy gyermek könnyebben megsérült a csütörtök délután  Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére lecsapó vihar miatt, és a megyében ötezer fogyasztó maradt áram nélkül, mert fakidőlések miatt több elektromos vezeték leszakadt – közölték az érintett szervezetek. Takács Judit, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy Tiszabercelen egy lakóház mennyezete szakadt le és okozott sérülést egy gyereknek. A mentőszolgálat megyei ügyeletesének közlése szerint a gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett.

Egyházi Nikolett, az E.ON Zrt. szóvivője azt közölte, hogy a viharos erejű szél fákat döntött az elektromos vezetékekre és emiatt ötezer háztartás és cég maradt áram nélkül Rakamazon, Dombrádon, Székelyben, Kemecsén és Nagyhalászon. A szolgáltató cég munkatársai megkezdték a hibaelhárítást, és várhatóan este tíz óráig mindenütt lesz majd áram.

A vihar főként Rakamaz, Tiszabercel, Paszab, Ibrány és Nyíregyháza térségében okozott károkat. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletére több mint hetven bejelentés érkezett. Az erős szél a tiszabercelin kívül 25 lakást rongált meg a megyében, tetőket bontott meg, tűzfalakat borított ki részben vagy egészben, illetve kéményeket rongált. További mintegy tíz esetben kidőlt fák miatt kerültek veszélybe lakóházak. A nagy eső is munkát adott az egységeknek - közölte Takács Judit, hozzátéve, hogy kora estig a tűzoltóknak nem sikerült minden bejelentett kárhelyre eljutniuk.