A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is kivonultak csütörtök reggel a Pest megyei Szigetszentmiklósra, ahol sajtóinformációk szerint túszdráma zajlik. Fodor Gergely, a TEK Társadalmi Kapcsolatok osztályának vezetője az MTI-nek megerősítette, hogy Szigetszentmiklósra kivonult a TEK egyik műveleti egysége. A folyamatban lévő akcióról viszont nem mondott többet. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott az ügyben. A hvg.hu szerint az esetről a Class FM egyik hallgatója adott hírt, aki a rádióba betelefonálva azt állította, hogy egy pisztollyal hadonászó férfi túszul ejtett egy nőt, és lövések is eldördültek Szigetszentmiklóson.

Friss: Elfogták a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai azt a férfit, aki a feleségét ejtette túszul Szigetszentmiklóson. A TEK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság a reggeli órákban a műveleti igazgatóság bevetési egységeinek segítségét kérte, mivel egy fegyveres férfi túszul ejtette feleségét. A férfi a Parabellum típusú éles lőfegyverrel több lövést adott le, és egy ismeretlent meg is sebesített. A TEK helyszínre érkezéséig a szigetszentmiklósi rendőrök biztosították a helyszínt. A műveleti egységek megérkezése után a TEK túsztárgyalója átvette az irányítást. A sikeres tárgyalásnak köszönhetően a férfi letette fegyverét, és autója felé indult. A túszejtőt ezután ártalmatlanná tették, majd átadták az Országos Mentőszolgálatnak. Az esetről elsőként a Class FM egyik hallgatója adott hírt, aki a rádióba betelefonálva azt állította, hogy egy pisztollyal hadonászó férfi túszul ejtett egy nőt, és lövések is eldördültek Szigetszentmiklóson.

A Velvet úgy értesült, az események hátterében szerelemféltés volt: "A férfi felesége összejött a helyi zöldségessel, a férj pedig kiment hozzá reggel megbeszélni adolgokat egy pisztollyal. Az viszont túlzás, hogy túszul ejtette a feleségét. A TEK egyébként másfél óra múlva ért a helyszínre, a helyi erők ugyanis úgy gondolták, túl nagy falat lesz ez a számukra" - mesélte az egyik szemtanú.

Az MTI úgy tudja, egy súlyos és egy könnyű sérültet szállítottak a mentők kórházba. Valics Dezső közölte: két mentőautót küldtek a helyszínre, és ott két férfi sérültet találtak. Egyikük súlyos kézsérüléseket, a másik könnyű sérüléseket szenvedett, mindkettőjüket egy budapesti kórházba vitték – tette hozzá. Szigetszentmiklóson, a Csepeli úton csütörtök reggel egy 35 éves budapesti férfi – mint utóbb kiderült, egy sportlövő – lőtt rá többször is Parabellum típusú éles lőfegyverrel a válófélben lévő 33 éves feleségére, de nem találta el. A nő segítségére siető 28 éves halásztelki férfit megsebesítették a lövések. Ezután túszul ejtette feleségét a támadó, akit végül a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei fogtak el. A rendőrség emberölési kísérlet miatt indított eljárást a férfi ellen.