Balesetben sérült meg a csíkszeredai főkonzul

MTI
2013.07.26. 16:04

Baleset érte a bálványosi nyári szabadegyetemre menet az Orbán Viktor miniszterelnököt kísérő konvoj egyik autóját péntek délután a romániai Kelementelke és Erdőszentgyörgy között, a miniszterelnököt szállító kocsi nem érintett a balesetben – erősítette meg az MTI információját a helyszínről a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.


Nagyobb térképre váltás

Havasi Bertalan közölte: a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt. Az érintett autóban a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott, őket kórházba vitték.

Mivel a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt, és a helyszínelést a helyi rendőrök végezték, a történtekről részletes tájékoztatást a román rendőrség tud adni – tette hozzá a sajtófőnök.

A román hatóságok közben közölték, a balesetben érintett összesen két autó nem volt a konvoj része. A rendőrség szerint egy ember is meghalt a karambolban. A román rohammentő-szolgálat szerint összesen hat ember került kórházba, de egyikük sem szenvedett súlyos sérülést.