Öngyilkos akart lenni a jászkiséri rabló

MTI
2013.07.26. 19:23

Ki akart rabolni egy húsboltot egy 53 éves férfi Jászkiséren. Miután terve meghiúsult, elmenekült, és otthonában életveszélyesen megsebesítette magát. A férfit kórházban ápolják – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője pénteken. Balázsné Busku Terézia elmondta: a férfi szerdán egy jászkiséri húsboltban elővette a magával vitt kést, és a bevételt követelte. Egy pulton lévő 30 centiméteres kést pedig a másik kezébe fogott, így próbálta kierőszakolni a pénz mielőbbi átadását.

Eközben betért a húsboltba egy vásárló, és megzavarta az elkövetőt, így az zsákmány nélkül elmenekült. A férfi hazament, otthon háromszor hasba szúrta magát, és felvágta az ereit. Időközben a rendőrök megtalálták, és életveszélyes sérülései miatt kórházba szállították. Az ügyben a Jászberényi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást. A Jászberényi Járásbíróság nyomozási bírója ügyészi indítványra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A főügyészségi sajtószóvivő szerint a férfit elmeorvos-szakértői vizsgálat alá vetik, hogy kiderüljön, a cselekmény elkövetésekor beszámítható volt-e. Két héttel a rablási kísérlete előtt engedték ki a pszichiátriáról – tette hozzá.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot!