"Hanyagság miatt ma elvesztettünk egy kis angyalt" – mondta a West New Yorkban elgázolt kislány családjának egy barátja. New York elővárosában ugyanis egy mobilozó buszsofőr belehajtott egy kocsisorba, a balesetbe pedig belehalt egy nyolchónapos kislány – írja a CBS Local.

A baleset úgy történt, hogy a mobiltelefonját böngésző sofőr elvesztette uralmát a busz felett, kidöntött két oszlopot és pár fát, majd egy parkoló kocsisorba csapódott. Az első lámpaoszlop épp egy babakocsira zuhant, ebben feküdt a kisbaba. A nyolchónapos Angela Paredes hiába vitték kórházba, belehalt súlyos fejsérüléseibe. A sofőrt is be kellett szállítani és a sokkot kapott anyát is. A szemtanúk szerint a baleset után az anya összeomlott, a járdára zuhant és kétségbeesetten kiabált, sok járókelő szintén sírva fakadt a történtek miatt.

Közben egy ott lévő rendőr megpróbálta újraéleszteni a gyereket, de sikertelenül. Az eset még szörnyebb amiatt, hogy a North Bergen-i pár egyetlen gyermeke hunyt el. A buszt vezető 48 éves Idowu Daramolát közúti veszélyeztetéssel vádolják, akár 10 év börtönt is kiszabhatnak rá bűnössége esetén.

A spanyolországi, santiagói vonatbalesetben is szerepet játszhatott, hogy a mozdonyvezető telefonált a kisiklás idején. Ebben a balesetben 79-en vesztették életüket.