"Kérek mindenkit, aki tegnap éjjel (péntek éjjel - a szerk.) 3h körül a Vígszínház oldalában lévő éjszakai buszmegállóban tanúja volt annak a jelenetnek, hogy 2 nő és egy férfi kiszáll egy sárga taxiból, és a megállóban üldögélő 2 lányt elkezdik ütni, közben a férfi kirabolja őket, majd visszaülnek a taxiba és elhajtanak, kérem, hogy jelentkezzenek vagy nálam, vagy rendőrségen! Keresem a taxist is, aki az utasokat szállította! A lányom feje össze-vissza van verve, ez csoportosan elkövetett rablás... Kivételesen kérem minden ismerősömet, hogy ossza meg!!! Köszönöm!" - írja a Facebookon a megvert lány anyja, fotót mellékelve a lányáról. A képet több mint 13 ezren osztották meg eddig.

Az ügyben megkerestük a rendőrséget, a rendelkezésre álló adatok, információk és személyleírások alapján ismeretlen tettesek ellen a BRFK XIII., kerületi Rendőrkapitánysága lopás és testi sértés miatt indított büntetőeljárást. A rendőrséget nem a bántalmazottak, hanem egy járókelő értesítette. "A dulakodás közben az egyik sértett táskájából kiesett egy mobiltelefon, amit a bántalmazók magukhoz vettek. A két ismeretlen támadó, a társaságukban lévő férfival együtt visszaszállt a taxiba és elhajtottak. Nem sokkal később egy járókelő felfigyelt a két megvert nőre. Felajánlotta, hogy értesíti a rendőrséget, de a sértettek nem kívántak élni ezzel és hazamentek. Távozásukat követően a férfi
mégis hívta a XIII., kerületi rendőrkapitányság ügyeletét és bejelentést tett a bántalmazásról. A helyszínre küldött járőrök megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást, az akkor még ismeretlen
bántalmazottak és bántalmazók ügyében. A sértettek egyike a szombat hajnalban történtek miatt szombaton délután tett feljelentést a rendőrségen" - adta válaszul a rendőrség a Velvetnek.

Amennyiben tudomása van az esetről, látta azt, vagy tudja, melyik taxitársaság sofőrje volt az, esetleg tud hasonló esetről, kérjük írjon a velvet@index.inda.hu e-mail címre.