Holttestet találtak a mentőalakulatok szerda este a III. kerületi Tímár utcai házban, amelyben hajnalban robbanás történt - erősítette meg az MTI értesülését a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. Ferenczi Norbert az áldozat kilétéről egyelőre nem közölt részleteket. Annyit elmondott, hogy a holttestet azon a helyen találták meg, ahol a robbanás történhetett. A mentőalakulatok egy embert továbbra is keresnek.

Hajnalban a budapesti III. kerületben, a Pacsirtamező és a Tímár utca sarkán lévő társasházban történt robbanás, a lakók mentésére is szükség volt. A ház legfelső két szintje leomlott. A helyszínről egy férfit könnyebb sérülésekkel szállítottak be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba. Az intézmény tájékoztatása szerint a férfi saját lábán hagyta el a kórházat.
A III. kerületi önkormányzat közölte, várhatóan csütörtökön újabb statikai vizsgálatot végeznek a házon, hogy tisztázzák, mely lakásokba lehet visszamenni a személyes holmikért.
A mentési munkálatok segítésére a Hunor mentőcsapat 25 tagja három keresőkutyával és speciális műszerekkel érkezett a helyszínre.
Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője este az MTI-nek azt mondta: gépekkel és kézi erővel éjszaka is folytatják a kutatást, valamint a romok eltakarítását.