A nyomozati anyagokra hivatkozva azt írja a Blikk, hogy a tavaly nyáron az M3-as autópályán halálos balesetet okozó Eva Rezesová a baleset napján már a déli órákban sörözött és borozott – korábban azt állította, hogy csak utána, izgalmában ivott a nála levő vodkásüvegből.

A nőtől kétszer vettek vért, egyszer pedig vizeletmintát, az eredményekben pedig nőtt a véralkoholszint. Ezt dr. Kóczán István belgyógyász azzal magyarázta a napilapnak, hogy az első vizsgálatok idején Rezesová gyomrában még nem szívódott fel minden elfogyasztott alkohol.

Volt férje, Erik Fischer, a nő egyik gyermekének apja a szlovák rendőröknek elmondta, nála már illuminált állapotban jelent meg a BMW-jével, 2012. augusztus 21-én onnan indult tovább Magyarországra. Ezután az autópályán fékezés nélkül nekiment egy Fiat Puntónak, amely kigyulladt. Hárman a helyszínen, egy asszony a kórházban halt meg.

A baleset helyszínén végzett gyorsteszt ópiátszármazékokat is kimutatott Rezesová szervezetében, de ezt a későbbi vér- és vizeletvizsgálatok ezt nem erősítették meg.