Egy 22 éves ausztrál sportolónak azért kellett meghalnia, mert három tinédzser nagyon unatkozott, és "szerették volna látni, ahogy meghal valaki" – írta az ABC News.

"A három gyanúsított az éppen kocogó Chris Lane-t előbb követni kezdték, majd hátbalőtték, és sorsára hagyták" – számolt be az esetről a duncani rendőrfőnök, Danny Ford. "Unatkoztak, és szerették volna látni, ahogy meghal valaki" – folytatta Ford.

Az ausztrál áldozat sportolói ösztöndíjat kapott egy amerikai egyetemen Oklahomában, és azért utazott pénteken Duncanbe, hogy meglátogassa a barátnőjét. Nem sokkal a kórházba szállítása után meghalt. Bár magát a gyilkosságot senki sem látta, több ember hallotta a lövéseket, és arról számoltak be a rendőrségnek, hogy egy fekete autót láttak gyorsan elhajtani a lövöldözés helyszínéről. A hatóságok átnézték a helyi üzletek térfigyelő kameráinak felvételeit, melyeken felfedeztek egy fekete autót, ami a lövéseket követő 11 percben egy szálloda mögött lehúzódva állt, majd elhajtott. Három órával később érkezett egy hívás a rendőrségre, hogy három fiatalkorú fegyverekkel felszerelkezve készült arra egy házban, hogy megöljenek valakit. Ford rendőrfőnök elmondása szerint a három tinédzsert otthonukhoz közel, egy templom parkolójában találták meg végül.

A 15, 16 és 17 éves fiúk nem működtek együtt a hatóságokkal, de miután kikérdezték őket, és beleegyeztek, hogy átvizsgálják az autót, olyan bizonyítékokat találtak, ami arra utalt, hogy részük volt a bűncselekményben – mondta el Ford. Letartóztatásuk után a tinédzserek egyike úgy vallott, a ravaszt 16 éves társuk húzta meg. Mindhármukat előre megfontolt szándékkal elkövetett emberöléssel vádolják.