A szerda esti tolnai baleset hat áldozata közül öten Tolna megyében éltek, rokonok voltak, a Ladát pedig egy Szabolcs-Szatmár megyei férfi vezette – értesült megbízható forrásból az MTI. Fülöp János faddi polgármestert külföldi tartózkodása miatt nem sikerült elérni, így az önkormányzat egy tagját kereste meg az MTI. A képviselő azt mondta, hivatalos értesítést nem kaptak, de értesültek arról, hogy az áldozatok között van egy faddi pár. A férfi és a nő öt gyereket nevelt. A kocsiban rokonaikkal utaztak, akiknek lakhelyét pontosan nem ismeri – mondta a név nélkül nyilatkozó képviselő.

Az autót a faddi férfi fivére vezette. A pár és a sofőr is negyven év körüliek voltak. Két huszonéves hozzátartozójuk utazott még a kocsiban. A Lada vétlen sofőrje, aki a helyszínen életét vesztette, egy 53 éves Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő férfi volt, akit munkája kötött Tolna megyéhez.


Nagyobb térképre váltás

A baleset részleteiről a rendőrség azt közölte, hogy augusztus 21-én este a 6-os főúton, Tolna térségében egy Audi Szekszárd felé tartva tért át a menetirány szerinti baloldalra egy előzési során, és így ütközött neki a vele szemben haladó Ladának. Egy szemtanú szerint az Audi rendkívül gyorsan hajtott. Az Audiban öten ültek, a Ladában csak a sofőr utazott. Az Audit vezető férfi, továbbá utasai közül egy nő és egy férfi, valamint a Lada sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az Audi másik két utasát, egy férfit és egy nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol az éjszaka folyamán ők is elhunytak.