Esztergomban fogták el vasárnap a 33 éves piliscsévi L. Lászlót, akit azzal gyanúsítanak, hogy augusztusban 21-én Pilismaróton rablást követett el – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn. Léber Gabriella elmondta: a férfi a gyanú szerint egy a kertjében tartózkodó idős nőtől erőszakkal aranygyűrűt, fülbevalót és pénzt vett el. L. Lászlót őrizetbe vették, azonban a rendőrség nem árulta el, hogy a gyanúsított a bűncselekmény elkövetését beismerte-e.

Miskolczi Ivett, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, a férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és kezdeményezik az előzetes letartóztatását. Hozzátette, a gyanúsított a rablás után Németországba akart távozni azért, hogy az elfogását elkerülje.

L. László csütörtöktől szombatig egy Piliscsévről eltűnt testvérpárral, egy 11 éves és egy 14 éves lánnyal töltötte az időt. A lányokat vele együtt a szlovákiai Párkányban találták meg, a fiatalok sérelmére eltűnésük óta nem követtek el bűncselekményt. Lapinformációk szerint a lányok eltűnésével összefüggésbe hozott L. Lászlót a rendőrség egy korábbi megrontási ügyben kereste. Ezt az információt a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.

A Velvet a múlt héten Piliscséven járt, ahol kiderült, a lányok családjánál sokat tartózkodó férfi sokszor durván bánt a gyerekekkel. Helyszíni riportunkat itt olvashatja.