Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Debreceni Járásbíróság azt a hajdúszoboszlói férfit, aki életveszélyes sérüléseket okozott másfél éves nevelt lányának – közölte Tatár Tímea, a Debreceni Törvényszék szóvivője kedden az MTI-vel. A 29 éves hajdúszoboszlói férfi, K. Gábor szombat délután lakásán bántalmazta másfél éves nevelt kislányát. A gyermekhez később orvost hívtak, a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A rendőrséget az orvosok értesítették.

K. Gáborral szemben életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. Tatár Tímea tájékoztatása szerint az előzetes letartóztatást egyebek között azzal indokolta a bíróság, hogy a bűncselekmény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, emellett fennáll a veszélye, hogy a férfi befolyásolná a bántalmazott kislány édesanyját, illetve a tanúkat. 
Miután K. Gábornak munkahelye, rendszeres jövedelme nincs, tartani lehet szökéstől, elrejtőzéstől is. A bíróság szerint a bűnismétlést sem lehet teljes mértékben kizárni, bár a gyanúsított büntetlen előéletű.