Előzetesben az M5-ösön tömegkarambolt okozó sofőr

MTI/velvet
MTI/velvet
2013.09.01. 13:03

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap délelőtt azt a bolgár kamionsofőrt, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.  A nyomozó hatóság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével gyanúsítja a bolgár férfit. Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a 26 éves gyanúsítottat egyelőre egy hónapra helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, de a döntés nem jogerős, mert a kamionsofőr védője fellebbezett.

A kényszerintézkedést a megyei főügyészség indítványa alapján rendelték el, amely szerint a cselekmény tárgyi súlya miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, jelenléte az eljárásban csak így biztosítható. A sofőrt, aki maga is könnyebben megsérült, vasárnap reggel kiengedték a kórházból, a tárgyalás a járásbíróságon volt. Az előzetes letartóztatását büntetés-végrehajtási intézményben tölti.

Péntek hajnalban egy bolgár kamion rohant bele egy kocsisorba az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 26-os kilométernél, Ócsa és Gyál között. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbusz és hat személygépkocsi tört össze, némelyik a felismerhetetlenségig. A balesetben hárman meghaltak, mindhárom halálos áldozat román állampolgár. A mentőszolgálat munkatársai harminc sérültet láttak el, illetve szállítottak kórházba. Péntek éjjel a román légierő gépével a tömegbaleset sérültjei közül 11 román állampolgárt hazaszállítottak. A szombat esti tájékoztatás szerint valamennyi orvosi kezelésre szorult sérültjének állapota stabil volt.