Elfogták a körúti késelős rablás gyanúsítottjait

MTI/velvet
MTI/velvet
2013.09.04. 14:16

A rendőrök Debrecenben fogták el azt a három férfit, akik a gyanú szerint részt vettek a fővárosi Erzsébet körúti érmeüzlet hétfő délutáni kirablásában, és a tulajdonos életveszélyes megsebesítésében – jelentette be Szigeti József alezredes, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bűnügyi főosztályának vezetője szerdán, Budapesten. A fővárosi és debreceni rendőrök kedd éjszaka és szerda hajnalban fogták el és vették őrizetbe a feltételezett rablókat, akik használaton kívüli bankjegyeket és érméket raboltak el a fővárosi üzletből.

Sztanek Péter alezredes, a BRFK életvédelmi osztályának csoportvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: az egyik gyanúsított hétfő délután ment be egy érmeboltba, ahol csak a bolt tulajdonosa tartózkodott. A férfi készpénzt követelt, majd megszúrta a boltvezető férfit. Ezután dulakodás kezdődött, ekkor a gyanúsított újabb két alkalommal megszúrta a bolt vezetőjét. Az alezredes tájékoztatása szerint indokolatlanul brutális volt a támadás, amelyben egy 15 centi mély sebet ejtett a debreceni férfi a bolt vezetőjén, majd elmenekült.

A bolt tulajdonosa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még sikerült segítséget hívnia. A férfit azóta megműtötték, és már a rendőrségnek is tudott információkat adni a támadóról.
A nyomozás során a boltvezető egy korábbi üzletfelére terelődött a gyanú, akin keresztül két további gyanúsítottak is beazonosítottak. A 19, 35 és 50 éves debreceni férfiaknál tartott házkutatás során megtalálták az elrabolt bankjegyek és érmék egy részét is. A tulajdonos előzetes tájékoztatása szerint ezek összértéke 70 ezer forint. A három férfi, köztük a feltételezett támadó és felbujtó is tagadja a bűncselekmény elkövetését, a rendőrség azonban mindhármuk előzetes letartóztatását indítványozza nyereségvágyból elkövetett emberülés kísérlete gyanújával.