Újranyitott a győri élményfürdő

MTI
2013.09.05. 14:50

Alig egy órával a savgőzszivárgás után újranyitott a győri Rába Quelle élményfürdő - közölte a létesítmény általános igazgatója csütörtökön az MTI-vel. Horváth Cs. Attila az MTI-nek elmondta: a kiszabadult vegyianyag-gőzt, amely beszivárgott az öltözőkhöz, a tűzoltók kiérkezésének idejére már vízzel semlegesítették.  Fogarasi Zoltán, megyei vezető mentőtiszt elmondta, hogy tizenegy embert vittek kórházba a fürdőből. Nyolc felnőttet és három gyereket a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba vittek, közülük négyen külföldiek. Az intézkedés célja elsősorban a megfigyelés volt, ám a gyerekek szervezetét jobban megviselik az ilyen esetek. Az ő állapotuk "valamivel súlyosabb" - mondta.

"Ismét tömeges uszodai gázmérgezéshez kaptunk riasztást, most egy győri élményfürdőbe. Egy csecsemőt, egy 3 és egy 5 éves gyermeket láttunk el, illetve szállítottunk kórházba. A gyermekeknél nyálkahártya irritációt, köhögést észleltünk. A belélegzett mérgező gázok idővel tüdővizenyőt is okozhatnak, ezért mindenképpen kórházi megfigyelésre van szükség ilyen esetben. Hasonló helyzetben igyekezzünk friss levegőre menni, szemünket, szájunkat tiszta vízzel kiöblíteni, amíg megérkezik a mentő" - olvasható a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Facebook-oldalán

Dobos Viktória, a katasztrófavédelem megyei szóvivője korábban elmondta, mintegy százan voltak a fürdőben, amikor az alagsorban tárolt kén- és sósav gőze felszivárgott az uszodaszintre.