Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség az ellen a 19 éves férfi ellen, aki tavaly szeptemberben több késszúrással megölt egy nőt Domonyvölgynél - közölte a megyei főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vád szerint a férfi 2012. szeptember 24-én délután egy gödöllői kereszteződésben beugrott egy várakozó Opel Corsa gépkocsiba, majd késével fenyegetve felszólította az autót vezető nőt, hogy a 3-as főúton forduljon Aszód irányába. A máriabesnyői kegytemplom előtti parkolóban a sofőr megpróbálta kitenni támadóját, aki erre késsel többször megszúrta, ezt követően helyet cseréltek és a járművel továbbmentek Aszód irányába. Útközben egy szántóföldön megálltak, ahol az erősen vérző nő kiszállt, támadója azonban több helyen megszúrta, majd magára hagyta és elhajtott a gépkocsival. A nő a szúrások következtében meghalt.

A férfi a gyilkosságot megelőzően ugyanaznap kora délután már megkísérelt egy rablást Gödöllőn, ahol egy nő által vezetett Opel Astra típusú személygépkocsit szemelt ki. Késsel fenyegetőzött, a sofőr azonban ellenállt, és erőteljes fellépésének hatására a férfi kiszállt a gépkocsiból és elmenekült.
Hasonló módszerrel jutott a vádlott egy Opel Astrához szeptember 20-án Hatvanban. A várakozó gépkocsiba beugorva a női sofőr oldalához kést szorított és az autópályára kényszerítette, ahol a slusszkulcsot elvette, majd a nőt otthagyva nagy sebességgel elszáguldott. A gépkocsit a következő napokban többször is használta, miközben internetes közösségi portálon, illetve ismerősein keresztül próbálta értékesíteni a gépkocsit.
A vádirat szerint a szüleivel élő férfi kábítószer-fogyasztása okozta anyagi gondok miatt határozta el, hogy régebbi Opel típusú személygépkocsikat fog lopni vagy rabolni, hogy azokat egyben vagy alkatrészként értékesítse. A szakáldi S. Márkot tavaly szeptember 27-én Miskolcon fogta el a rendőrség, a férfi mindhárom ügyben beismerő vallomást tett.