Kedden Csepelen a Rákóczi Ferenc utcában egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a házat és önmagát. A BRFK-n Belényiné Pigler Ágnes fogadta a hívást - írja a Bors.

"A telefonáló hangján hallatszott, hogy részeg, de ettől még a fenyegetése nem tűnt komolytalannak" -nyilatkozta a lapnak Belényiné, aki 27 éve szolgál a rendőrség kötelékében.

A Bors úgy tudja, a férfi azért keseredett el, mert felesége elhagyta, elvitte a gyereküket, viszont rá maradt egy 16 millió forintos lakáshitel, eközben pedig a lakásából is kitették.

Belényiné elmondása szerint a férfi közölte, hogy már próbált meg öngyilkos lenni, illetve gyűjti a fegyvereket, és egy gránátot fog felrobbantani a lakásban.

"Az volt az érzésem: el akarja érni, hogy rajtaüssenek, és vége legyen ennek az egésznek. Amikor már másfél órája győzködtem, váratlanul megkérdezte, hogy akkor most kinyissa-e az ajtót a rendőröknek. Éreztem, hogy nyertünk, de nem csaphattam le gyorsan a lehetőségre, nehogy mégis elijesszem. Megkönnyebbültem, amikor belement, hogy feladja magát." - folytatta.

A férfit végül a TEK szakemberei ártalmatlanították.