Gyerekmunkást vett magának egy váli házaspár

MTI
2013.09.12. 10:01

A gyanú szerint százezer forintért vásárolt meg februárban, Romániában egy 14 és fél éves gyereket egy családtól egy váli házaspár azért, hogy dolgoztassa – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. A közlemény szerint a férj lopás miatt tett feljelentést a bicskei rendőrkapitányságon hétfőn. A nyomozás során összegyűjtött adatokból azonban az is kiderült, hogy a váli házaspár februárban Romániában egy családtól százezer forintért vásárolt meg egy 14 és fél éves gyereket. A fiút hivatalos iratokkal gyámságba vették és azért hozták Magyarországra, hogy dolgozzon nekik az év végéig.

A vásárlók arról nem tudtak, hogy a gyereknek nem ez volt az első gyámságba vétele, és arról sem, hogy a fiú anyja lopási szándékkal bocsátotta útjára fiát. A fiú bő fél év alatt milliós nagyságrendben lopta meg a házaspárt. Ezért tett feljelentést a férj hétfőn Bicskén. A házaspárt emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A gyermek elhelyezéséről a nyomozók gondoskodtak.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztálya felvette a kapcsolatot a romániai társszervekkel az anya felelősségre vonása miatt.