Három halott, húsznál több sérült egy romániai buszbalesetben

MTI
2013.09.12. 10:44

Három ember meghalt, több mint húsz pedig megsérült csütörtök hajnalban a romániai Nagylakon, amikor két romániai rendszámú autóbusz ütközött egymással. Mindhárom áldozat sofőr. A magyar-román határátkelő felé tartó, Kézdivásárhelyről Budapestre közlekedő autóbuszban a jármű vezetője és a cseresofőr halt meg, és a Spanyolországból hazafelé tartó buszon is a sofőr vesztette életét.

Szemtanúk szerint a Spanyolországból érkező jármű túl nagy sebességgel próbált bevenni a településen belül egy éles kanyart, átsodródott a szembe jövő sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő székelyföldi busszal. 11 mentőautó szállította a sürgősségre a baleset 29 sérültjét. Közülük kettő állapota súlyos, további 19-en maradtak az aradi kórházban.
A székelyföldi busz utasait a nagylaki művelődési házban szállásolták el, amíg egy másik autóbusz értük megy, hogy folytathassák útjukat. A másik busz utasait az útjukat szervező utazási iroda már elszállította. A helyszínelés idején a forgalmat a település más utcáira terelték.