Lövöldözés történt az amerikai főváros, Washington egyik haditengerészeti létesítményében – írja a Washington Post. A lap úgy tudja, három fegyveres támadt a Navy Yard nevű területen, közülük egyet leterítettek a rendőrök, kettő szökésben van. A washingtoni polgármester és rendőrfőnök közös sajtótájékoztatón közölték, már 12 halottja van a merényletnek.

Az NBC szerint egy rendőrt mindkét lábán meglőttek a merénylők. Az AP azt írja, egy támadó meghalt, ezt a rendőrség megerősítette. Ketten változatlanul szökésben vannak. Az egyik merénylő egy fehér férfi, aki khaki színű katonai ruhában láttak (őt később tisztázták a gyanú alól), és egy hasonló ruházatú, 50 év körüli fekete férfit is keresnek.

Úgy tudni, egy AR-15-ös puska van az egyik lövöldözőnél, de még mindig elég nagy a káosz a környéken, ezért a hírek gyakran ellentmondóak. A káoszt jellemzi, hogy egy olyan hír is felröppent, hogy egy közeli légibázison is lövöldözés volt, de ezt cáfolta a rendőrség.

Helyi idő szerint délelőtt 8:20-kor legkevesebb három lövés dördült el a Naval Sea Systems Command Headquarters Building 197-es épületnél, ezt a város rendőrsége és a szövetségi nyomozók is megerősítették.


Nagyobb térképre váltás

A tömbben 3000, a haditengerészet hajóállományányának szervizelésén, beszerzésén, építésén és fenntartásán dolgozó ember tartózkodik. A BBC azt írja, a bentlévőknek utasításba adták, hogy barikádozzák el magukat. A rendőrség az épületben keresi a merénylőt, a helyszín felett helikopterek köröznek.

Barack Obama elnököt is értesítették a történtekről, már részvétét is nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. Eközben ideiglenesen, másfél órára leállították a repülők fel- és leszállását a washingtoni Reagan Nemzeti Repülőtéren, a közeli iskolákat bezárták, egyes hidakat is blokkoltak a hatóságok.

Dewey Carpenter a szemközti, 210-es épületben dolgozott, amikor kitört a lövöldözés, és a hangszórókon bemondták, hogy húzódjanak fedezékbe és távol az ablakoktól. Helikopterek zaját és kiáltozást hallottak, de alapvetően nyugodtak maradtak. Persze néhányan megijedtek, "itt mindenki ismer valakit a szomszédból" – mondta a férfi a Postnak. Hozzátette, ha ilyesmikről hall, az mindig csak egy hírszalag a tévéhíradó alján, egy cím és kész, de mostmár nincs ez így többé, hogy belekerültek ők is a hírekbe.