Két fiatal, 23 és 24 éves zsarolót vettek őrizetbe az izlandi hatóságok, mert megpróbálták megszarolni a Nói Siríus csokoládécég fejét, Finnuer Geirssont – írja a Reykjavík Grapevine. Céljukat úgy próbálták elérni, hogy két tábla (egy mentás és egy karamelles) csokit csúsztattak a férfi postaládájába, de előtte mindkettőbe fékfolyadékot injektáltak. Csatoltak egy levelet is, amelyben közölték: a cég vagy fizet 10 millió izlandi koronát (18,5 millió forintot), vagy több csokit is megszúrnak és megmérgeznek, lejáratva a vállalatot. A rendőrséget sem értesíthetik – tették hozzá.

Abban reménykedtek, hogyha a cég közzéteszi a fenyegetést, és kénytelen lesz visszahívni a termékeit elővigyázatosságból, azon akkorát bukik, hogy inkább megéri kifizetni a zsarolóknak a pénzt. Még három zsaroló telefonnal nyomatékosították, amit akartak. Ezután a cég képviselői a megbeszélteknek megfelelően egy üres kocsiban hagytak egy táskát a fővárosban, innen szedhették volna fel a pénzt a férfiak. Azonban a táskában egy peták sem volt, ellenben a rendőrök ekkor elfogták a zsarolókat. Egyiküknél kábítószert is találtak.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Wikileaksszel is hírbe hozott híres izlandi hekker, Sigurður Ingi Þórðarson, azaz Siggi is érintett az ügyben, de kihallgatása után elengedték a rendőrök. Ő elmondta, az egyik férfi az alkalmazottja volt egy ideig, de lopás miatt elbocsátotta. Az ötletet is a vállalkozásból hozta, ugyanis egyszer elméleti szinten volt róla szó, mi lenne, ha a Nestlét így járatnák le.