Nagy felháborodás tört ki a Facebook miatt, ugyanis a weboldalon egy randioldalt egy olyan lány képével hirdették, aki 17 évesen öngyilkos lett a folyamatos zrikálások miatt. A kanadai Rehtaeh Parsons még áprilisban vetett véget az életének, mert egy olyan fotó keringett róla a neten, amin állítólag négy fiú öntudatlanul részeg állapotban megerőszakolja. A szemüveges lány ismertté lett képe került ki a hirdetés mellé illusztrációnak, amit a lány apja vett észre és gusztustalannak minősített – írja a BBC.

"Ez egy szélsőségesen szerencsétlen példája annak, amikor egy hirdető az internetről szed le egy képet és saját reklámkampányában használja fel azt" – mondta a Facebook szóvivője. A hirdetést eltávolították, a hirdetőt pedig letiltották – tette hozzá bocsánatot is kérve. A hirdetett Ionechat.com oldal azóta már nem elérhető.

A lány ügye is folytatódik, két 18 éves fiú ellen zajlik eljárás gyerekpornográfia terjesztése miatt. Közben a kanadai Új-Skócia tartomány vezetése eldöntötte, hogy az online zaklatások elleni rendőri egységet állít fel évvégére az eset miatt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot, vagy keresse fel a       Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány oldalát! Illetve keresheti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot, amely a Safer Internet programkeretében gyerekeknek, szülőknek és tanároknak is ajánl lehetőségeket arra, hogyan kezeljék az ilyen helyzeteket.