Illegális ralisokkal karambolozott a honvédelmi miniszter

“A miniszter urat mentőhelikopterrel szállították a Honvéd kórházba, ezt meg tudom erősíteni” – mondta a Velvet megkeresésére a kórház sajtóügyelete. A Honvéd kórházban tartott sajtótájékoztatón kiderült, Hende Csaba jobb válltörést szenvedett a balesetben írja az Index. A M1 Híradó úgy tudja, a balesetet okozó sofőr hasi balesetet szenvedett, állapota nem olyan súlyos, mint amilyennek korábban tűnt.

Balesetet szenvedett a Hende Csaba honvédelmi minisztert szállító személyautó csütörtök délután Nógrád megyében – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata az MTI értesülését. Az eddigi információk szerint a két személyautó Szécsény és Hollókő között ütközött össze délután 5 óra körül, a balesetet az elsődleges információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta. "Helyszíni információink szerint a balesetben többen megsérültek, köztük a honvédelmi miniszter is. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett" – írja az MNO.hu.

Az MTI biztos forrásból úgy tudja, hogy a karambol a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal. Ugyancsak szemtanúk beszámolójából úgy tudni, hogy a miniszter a saját lábán szállt ki a sérült autóból. Az M1 Híradója úgy tudja, hogy a balesetben hárman súlyosan, ketten könnyebben sérültek meg. A raliversenyzőt a Híradó szerint eddig több mint húszszor büntették meg gyorshajtásért, a budapesti Honvédkórházba őt és a honvédelmi minisztert szállították.


View Larger Map

A ralis az RTE bajnokság hétvégi versenyére készült

A Velvet információi szerint Vincze Marci rallyversenyzővel ütközhetett össze a Hende Csabát szállító autó. "Ő vezeti az RTE bajnokságot, ez a Rally Túra Egyesület. A félhivatalos utánpótlás bajnokság most hétvégén lesz az RTE bajnokság következő futamán, Vác környékén. Gondolom arra készültek, próbálgatták a kocsit" – mondta  a Velvetnek az egyik ralis, és hozzátette, a ralis szubkultúra sajátossága, hogy kevéssé forgalmas utakon gyakorolnak. "Bevett szokás, hogy elmegyünk valami nem túl forgalmas, kacskaringós útra. Lezárjuk elején-végén haverokkal, ami azt jelenti, hogy odaállnak kocsival, és megkérik azt, aki épp oda menne, hogy várja meg amíg odaér a versenyautó, nehogy szembetalálkozzanak. Nincs más lehetőség kocsit tesztelni...gondolom ebben az ügyben a politikus nem akart megállni, megszívta" – mondta a névtelenséget kérő ralis.

Amennyiben információja van a többi sérültről, esetleg a ralisok gyakorlási szokásait nagyon jól ismeri, írjon a velvet@index.inda.hu e-mail címre.