Meghalt az a 86 éves férfi, akit még augusztus 28-án támadtak meg mangalica fajtájú sertések- írja a Bors. Az állatok a Nógrád megyei Kozár szélén található tenyészetből szabadultak el, és a romlott gyümölcs illatát követve mentek be az idős házaspár kertjébe. Ezt észlelte K. Balázsné, aki megpróbálta elzavarni az állatokat, ám azok rátámadtak. Az ő segítségére sietett férje, akit szintén letepertek az állatok. A férfinél komplikációk keletkeztek, újabb műtétet hajtottak rajta végre, de összeomlott a keringése, és vasárnap elhunyt.

A konda két legagresszívebb disznóját még másnap levágták, a Nébih állat-egészségügyi diagnosztikai laboratóriumába  szállították a tetemeket, veszettséget kizáró vizsgálatok lefolytatása céljából. Jelen pillanatban úgy tűnik, a vizsgálatok alapján az állatok nem voltak veszettek.

2010-ben már történt hasonló eset, akkor Kerkakutason harapott halálra egy mangalica egy férfit.

Májusban pedig egy motorozó férfit támadott meg két szamár Magyarszecsődön, a férfi belehalt sérüléseibe. Azóta sem derült ki pontosan mi történt, mindenesetre Muki és Szamóca ma a Noé Állatotthon Alapítványhoz kerül. Az állatok ideiglenes karanténba kerülnek, ahol lovas szakemberek mérik fel a viselkedésüket. A csődört hamarosan ivartalanítják, megkezdődik a lelki és szükség esetén a testi rehabilitációjuk - írja a Noé a Facebook oldalán, ahol adományokat is várnak a költségek fedezésére.