Szeptember 18-án, szerdán szállították egy győri kórházba egy idős nénit, akinek azóta sem találják karját. A Kisalföld.hu információi szerint Magdi néni állapota azóta sem javul, és fertőzés jelei is mutatkoznak. „Magdi néniért – nem túlzás – az egész falu aggódik. Mindenkit megrázott, ami történt. Ilyen soha nem fordult még elő Győrasszonyfán, szörnyű. De mert látjuk, hogy megtörténhet, ezért óvatosabbak lettek az emberek. A polgárőrök is többet járőröznek. Az idősekre jobban figyelünk, mert azt el kell fogadni, hogy az évtizedes napi rutint nem adják fel csak azért, mert elmúlnak fölöttük az évek. Kimennek a kertbe kapálni, állatot etetni, valószínűleg úgy, ahogy Magdus néni is tette..." – mondta Valiczkó Mihály, a falu polgármestere polgármester.

A 86 éves idős nő vélhetően kedden este a tyúkokat ment bezárni, amikor elesett a kertjében. Másnap reggel úgy találták meg, hogy a jobb karja szinte vállból hiányzott. A kar nem lett meg azóta sem, egyes feltételezések szerint valamilyen állat támadhatta meg őt. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet. A Kisalföld.hu szerint a polgármester nem rókára, vagy valamilyen kisebb ragadozóra tippel, szerinte inkább vaddisznó lehetett, aki megtámadta az idős asszonyt.

„Annyira irracionális az egész, hogy olyan eshetőségeket is számba kell venni, amelyekkel korábban biztosan nem számoltunk volna. Ilyen a vaddisznó is. Kisebb vadak vannak a környéken, rabolnak, vadásznak is tyúkokra, de emberre soha nem támadtak még" – mondta.

Dr. Skaliczky Zoltán, a Petz-kórház főigazgató-helyettese az intenzív osztályon kezelt betegről elmondta, hogy az állapota kritikus, továbbra is kérdéses a felépülése. „Eszméletlen állapotban van a néni, lélegeztetjük, intenzív ellátásban részesítjük. Pénteken ugyanakkor már a fertőzés jelei mutatkoztak nála, ami sajnos további nehézségeket jelent az egyébként is életveszélyesnek minősülő állapotban."