Még szeptember elején, a tanév második napján szenvedett hasi és mellkasi zúzódásokat egy 12 éves kislány, aki a kecskeméti 22-es busz ajtajai közé szorult – írja a Baon.

Szabó Sándorné, a kislány mamája kereste meg az újságot, hogy elmondja, mi történt.

"Egyedül utazó lánya, Laura le akart szállni a buszról, de a 'figyelmetlen' sofőr odacsukta a gyermeket. Állítása szerint az utasok kiabáltak a vezetőnek, aki erre kiengedte a kislányt, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy az utas jól van-e, elhajtott" – írja a lap. A gyerek orvosi ellátásra szorult, két hétig nem járt iskolába.

"Megtudtam, hogy a társaságnak van utas-balesetbiztosítása, mely – ahogy mondták – törésekre fizet háromezer forintot. Ezzel finoman arra utaltak, hogy egy fillért sem fogok látni" – mondta az asszony, aki hangsúlyozta: ő nem pénzt akar, hanem azt, hogy kérjenek elnézést, ismerjék el, hogy a buszsofőr hibázott, és azt, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő senkivel. Az édesanya többek tanácsára a rendőrséget is felkereste. Ott – állítása szerint – azt mondták neki, hogy örüljön, hogy nem kerül ő bajba, mert – szerintük – 14 éven aluli gyermek nem utazhat egyedül tömegközlekedési eszközön" –írja a lap.

A Kunság Volán közlése szerint az eset után három nappal jegyzőkönyv készült az esetről, és eljárást indítottak a kivizsgálásra.

"A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy autóbuszvezető kollégánk meggyőződött arról, hogy a leszállást az utasok befejezték, és az ajtók zárását megkezdte, amikor a gyermek, aki korábban a 14-es járat helyett a 22-es szállt fel, a Hőközpont nevű megállóban egy hirtelen döntés eredményeként mégis a leszállást választotta az ajtó záródását jelző csengő megszólalása után, amely a gyermeket már elmondása szerint odacsukta" – nyilatkozta Hári Ernő.