Meghalt egy magyar turista Erdélyben

MTI
2013.09.23. 11:09

Vasárnap délután az erdélyi Bihar-hegységben meghalt egy magyarországi túrázó - mondta el Lucian Nistor, a bihari hegyimentő csapat tagja az MTI-nek.

A magyar turista három társável indult a (Bohogyó vízesésként is emlegetett) Nagy-Phaeton vízesés környékére, feltételezhetően letért a jelzett útról, és mintegy 90 métert zuhant. A 33 éves fiatalembert holtan találták meg, bár azonnal riasztották a hegyimentőket.

A csapatot vasárnap este helikopter vitte a rendkívül nehezen megközelíthető vízesés környékére. "Megtaláltuk a túrázót, megállapítottuk, hogy az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, és vélhetően azonnal szörnyethalt. A holttestet a helyszínen kellett hagynunk, hogy az ügyészség is megvizsgálja az esetet" - nyilatkozta Lucian Nistor.

Nistor elmondta, a csapat többi tagját a hegyimentők vezették vissza Biharfüredre, ahol az autójukat hagyták. Hozzátette, ők nem kerültek közvetlen veszélybe, de tekintettel arra, hogy egy rendkívül veszélyes útvonalon közelítették meg a vízesést, ők is kockázatot vállaltak. Az 1150 méter magasról induló mintegy 80 méteres Nagy-Phaeton vízesés a Bihar-hegység egyik legnagyobb szintkülönbségű vízesése.