A kórházban elhunyt Magdi néni - írja a Kisalföld. A lap információi szerint hatósági boncolásra is lehet számítani. A 86 éves asszony akkor került a média érdeklődési körébe, amikor szerda reggel egy szomszéd találta meg a tyúkjai mellett, jobb karját viszont tőböl leszakította valami. A kar azóta sem lett meg, a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet.

„Magdi néniért – nem túlzás – az egész falu aggódik. Mindenkit megrázott, ami történt. Ilyen soha nem fordult még elő Győrasszonyfán, szörnyű. De mert látjuk, hogy megtörténhet, ezért óvatosabbak lettek az emberek. A polgárőrök is többet járőröznek. Az idősekre jobban figyelünk, mert azt el kell fogadni, hogy az évtizedes napi rutint nem adják fel csak azért, mert elmúlnak fölöttük az évek. Kimennek a kertbe kapálni, állatot etetni, valószínűleg úgy, ahogy Magdus néni is tette..." – mondta a lapnak Valiczkó Mihály polgármester.

A falu első emberének arra is van tippje, milyen állat lehetett a gyilkos.  „Annyira irracionális az egész, hogy olyan eshetőségeket is számba kell venni, amelyekkel korábban biztosan nem számoltunk volna. Ilyen a vaddisznó is. Kisebb vadak vannak a környéken, rabolnak, vadásznak is tyúkokra, de emberre soha nem támadtak még."