A Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói – orvosa jelenlétében – meghallgatták a pszichiátriai osztályon visszatérően kezelt nőt. A 35 éves L. Katalin Tímea a rendőrök kérdéseire válaszolva elmondta, hogy 2013. szeptember 26-án legkisebb gyermekével együtt meg akart halni. Fiát átkarolva a Dunának ment, őt azonban az Úristen nem fogadta magához, ezért kiment a partra, gyermekét viszont a vízben magára hagyta. A nő nem tudta megjelölni a helyet, ahol a folyóba gyalogolt, mindössze egy közeli étteremre, fás, bokros területre, közeli panelházakra emlékezett - írja a Police.hu.

2013. szeptember 27-én 16 óra 30 perckor a Budapest III., Slachta Margit rakparton, a hullámtörő kövek között megtalálták a gyermek holttestét a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai. A soron kívül, igazságügyi orvosszakértő bevonásával elvégzett boncolás elsődleges megállapítása szerint a gyermek halálát víz alá merülés miatt bekövetkezett fulladás okozta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya L. Katalin Tímeát tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A gyanúsított őrizetbe vétele ellen panaszt nem tett, a bűncselekmény elkövetését elismerte, a vallomástételt megtagadta. A rendőrség előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására, valamint soron kívüli elmeszakértői vizsgálatára.