A Mokka ma reggel behívta annak a kisfiúnak a szüleit, akit négy biciklista vert meg múlt hét szombaton a XVII. kerületben. A 13 éves kisfiút úgy megverték, hogy azóta is kórházban van.

Édesanyja elmondása szerint, a gyerek egy biciklis boltba indult a kerékpárjával. Meg kellett állnia, mert elromlott a fékje, ekkor vette körül négy kamasz fiú. A gyereket ellökték, és minden valószínűség szerint  biciklije kilógó alkatrészre esett, és ennek következtében repedt meg a csigolyája. Az édesanya elmondása szerint nem lehet tudni, hogy meg kell-e műteni, az orvosok bizakodóak. Azt nem lehet tudni, hogy a sajtóhírek szerint a földön tovább rugdosták-e a gyereket, mivel szemtanú nincs, a gyerek pedig nem emlékszik semmire. A kisfiút végül egy hajléktalan segítette, az édesanya elmondása szerint talán ő zavarta el a nagyobb fiúkat. A férfi nem hívta a mentőket, a gyerek eljutott valahogy a Rákos-patakhoz, és ott összeesett. Egy ismerős találta meg, aki szintén nem a mentőket hívta, hanem a szülőket. Végül az édesapa hívta a mentőket. A szülők keresik a hajléktalant, aki talán látta, hogy mi történt pontosan.

A rendőrség csoportos garázdaság miatt indított eljárást.

Az elkövető személyleírása

A rendelkezésre álló adatok alapján az ismeretlen fiatalember 16 év körüli, 170 centiméter magas, ritkás bajuszt viselő fiatalember volt, arca jellegzetesen „himlőhelyes”, hegesedett. A bűncselekmény elkövetésekor aranyszínű, „AC/DC” feliratú – vagy ahhoz hasonló feliratú-, fekete színű napellenzős sapkát, feltűnő sárga színű, zipzáras pulóvert, kék színű farmernadrágot viselt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a személyleírás alapján a fiút felismeri, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-253-2300/140 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.