A Békés Megyei Főügyészség társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, társtettesként aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat két férfi és egy nő ellen, akik a nyomozás adatai alapján halálra kínoztak egy fiatal nőt – írta a beol.hu.

A magyar kriminalisztika legsúlyosabb kínzási ügyének halálos áldozatta egy fiatal lány, helyszíne pedig Battonya volt.

A vádlottak és a sértett együtt éltek egy battonyai házban. A másodrendű vádlott férfi és a harmadrendű vádlott nő élettársak voltak, de velük élt a nő korábbi élettársa is, az elsőrendű vádlott. A 25 éves sértett nő jó barátságban volt a harmadrendű vádlottal, ezért ő is velük lakott.

Együttélésük során azonban a női vádlott egyre féltékenyebb lett a sértettre, félt hogy élettársával, vagy volt élettársával a fiatal nő viszonyt alakít ki. A nő féltékenységén kívül a férfi vádlottak is uralkodni akartak a gyenge személyiségű sértett felett, agresszivitásukat, feszültségüket a fiatal nő bántalmazásával vezették le. 
A vádirat szerint már 2007 évtől kezdődően mindhárom vádlott rendszeresen verte a sértettet, megpofozták és ököllel ütötték. Idővel azonban ezek a bántalmazások egyre brutálisabbá váltak, kártyázásnál, ha veszített a sértett, a nyertesek megrugdosták, más alkalmakkor a vádlottak égő cigarettacsikkeket nyomtak el az arcán, illetve a karján, valamint az egyik férfi vádlott késsel is megszurkálta a lábát. A kiszolgáltatott sértettnek bódulatot, kábultságok okozó gyógyszereket adtak, hogy ne tudjon megszökni, illetve több alkalommal a fiatal nőt az ágyhoz is láncolták. 
A bántalmazások 2010 tavaszára egyre durvábbá, kínzásjellegűvé váltak. A vádlottak több alkalommal kötelet kötöttek a sértett nyakára és felakasztották, majd mielőtt megfulladt volna leengedték, vasalóval égették a testét, több csontját eltörték, tűt szúrtak a körme alá, kitörték a fogait és több körmét letépték. A kegyetlen bántalmazás során a vádlottak árammal is kínozták a sértettet.

A folyamatos kínzásoktól legyengült nőt tolószékbe kötözték és ekkor is több napig ütötték verték. A hónapokig tartó folyamatos bántalmazásba a sértett 2010 júniusában belehalt. A holttestet ezután a vádlottak a házuk mellett elásták. A sértett nő kínzásának sokszor szemtanúja volt az I. és a III. rendű vádlottak közös kislánya is, akit súlyos trauma ért az átélt borzalmaktól.