Saját testvérét operálták ki egy kínai kisfiúból

2013.10.02. 14:33

A kétéves gyermeket szülei eredetileg azért vitték kórházba, mert nagyon fel volt puffadva a hasa, annyira, hogy ez már légzési problémákhoz vezetett - írja a Daily Mail.  A röntgenfelvételekről azonban kiderült, a gyerek hasában kifejletlen ikertestvére található, és műtéti úton el is távolították a 20 centiméteres magzatot, amelynek gerincoszlopa és végtagjai is kifejlődtek. (Videó a hajtás után!)
Ikerterhességek esetében ritkán előfordul, hogy az egyik magzat a másikban kezd el kifejlődni. Három évvel ezelőtt például az egész világot bejárta annak az indiai fiúnak az esete, aki parazita ikertestvérének két elsorvadt karjával és lábával született.

Mi is az a parazita iker?

Parazita iker alatt az orvosi irodalom szerint olyan fejlődési rendellenességet értünk, amely során az ikerpár egyik tagjánál a sejtosztódás mellékvágányra fut, sejtállománya a másik iker szöveteivel összekapcsolódva fejlődik tovább. A parazita iker teste kisebb-nagyobb mértékben hiányos, saját agya nincs, az ép testvér szervei tartják életben. A fetus in fetu (magzat a magzatban) esetében a terhesség nagyon korai szakaszában az egyik magzat szinte körülöleli, becsomagolja a másikat, így az nem az édesanyja, hanem ikertestvére testében fejlődik tovább parazitaként.

Forrás: SulinetHaon.hu