A Váci naplóban jelent meg egy hír arról, hogy egy váci általános iskolában két fiú késsel egy harmadikat orális szexre kényszerített, feltételezhetően egy korábbi konfliktus miatt. A lap megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol nem cáfolták a hírt. Beluzsárné Belicza Andrea elmondása szerint a PMRK szexuális kényszerítés bűntette miatt elrendelte a nyomozást, mely jelenleg ismeretlen tettes ellen van folyamatban.

Fehér Zsolt, a Jobbik váci szervezetének elnöke egy kommentben válaszolt azokra a vádakra, mely szerint a Jobbik semmit nem tett az ügyben.

"Maga az esemény valóban megtörtént, de nem így ahogy leírta a cikk szerzője, akiről egyébiránt tudom ki az és mi vezérelte. Egy 13 éves cigány vitte be a 11 éves, információink szerint félcigány és szellemileg kissé visszamaradott 11 éves gyereket a vécébe csicskáztatási, megalázási céllal. Kés nem volt. Az ügyben budapesti nyomozók jártak el, továbbá az elkövetőt nagyon helyesen kirúgta az iskola igazgatója. Az eset így is - úgy is borzalmas, azonban a politika ebbe való belekeverése gátlástalan haszonszerzési akcióra vall.

Hogy miért nem szólaltunk meg korábban az ügyben? Két álló napig mérlegeltük a helyzetet amikor arról tudomást szereztünk. Egyrészt a tantestület kérése az volt, hogy ne csináljuk belőle országos botrányt, mert nem akarják, hogy a túlnyomó részt magyarok lakta lakótelep kellős közepén teljesen elcigányosodjon az általános iskola (egyébként jómagam is oda jártam anno). Másrészről az áldozat védelme is szerepet játszott, mivel az egyébként is megalázott gyereket nem kívántuk kitenni további "ujjal mutogatásnak". Vajon a cikk írója felvállalja annak a felelősségét, hogy az áldozat esetleg valami butaságot követ el saját maga ellen? Vajon a cikk írója cigány iskolát akar az 1000 éves püspöki városban? A jelek szerint igen."

Álmos László, az iskola igazgatója szerint csak részben felelnek meg a valóságnak, a közösségi oldalakon terjedő történetek. Az eset három hete történt, az iskola amint tudomására jutott jelentette a rendőrségnek a történteket, az pedig nem felel meg a valóságnak, hogy ő beszélt volna Fehér Zsolttal. Elmondása szerint ő nem tud arról, hogy a tantestület ilyet kért volna Fehérttől, nem céljuk az eltussolás, azonnal feljelentést tettek az ügyben. Azt elképzelhetőnek tartja, hogy egy tanár magánemberként megkereste Fehért, de iskolai szinten ez biztosan nem történt meg. A gyerekek egyike sem jár már az iskolába.