Fehér atlétában, bekötött alkarral vitték vissza a rendőrök helyszínbejárásra a baracsi Móricz Zsigmond utcai házhoz a 49 éves Sz. Gyulát, aki öngyilkos akart lenni, miután napokkal ezelőtt meggyilkolta 47 éves élettársát, B. Tündét és nevelt fiát, a 21 éves H. Ádám focistát, jelentette a helyszínről tudósítónk. A férfi beismerte a Fejér megyei rendőröknek a gyilkosságot. Sz. Gyulát kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették.

A Velvetnek nyilatkozó ismerősök, környékbeliek értetlenül állnak a történtek előtt, a családtagokat kedves, nyitott embereknek ismerték, akiktől soha egy hangos szó nem szűrődött ki, és ez igaz a 49 éves férfira is, akivel az asszisztensként dolgozó B. Tünde 12 éve élt élettársi kapcsolatban. A gyilkosságot közvetlenül megelőző este, éjszaka történései csak részben ismertek. Eszerint B. Tünde fia, a 21 éves H. Ádám elment inni egy barátjával, úgy hajnali háromig. Ekkor elváltak egymástól, H. Ádám hazament a Móricz Zsigmond utcai házban. Péntek este nemcsak a focista ivott, hanem nevelőapja és édesanyja is, vélik az ismerősök. A fogyasztott alkohol mennyiségéről nincs információ.

Tudósítónknak a szomszédok azt mondták, hogy az éjszaka semmi különös zajra nem figyeltek fel, úgy vélik, ekkor történhetett a gyilkosság, és ekkor vihette el titokban a két holttestet Baracs erdős részére, Mélykútra a férfi. Sz. Gyula ezután bizonytalan időpontokban öngyilkosságot kísérelt meg. Megpróbálta felkötni magát a gázcsőre, de az eltört, így az ereit próbálta meg felvágni a bal csuklóján, alkarján. Mivel a gyilkosság időpontja bizonytalan, ezért nem tudni, hogy a tyúkketrecekkel foglalkozó vállalkozó mennyi időt töltött a gázzal telített lakásban, mindössze annyi biztos, hogy hétfőn találták meg. Tudósítónknak az ismerősök azt mondták, hogy a férfire a 47 éves áldozat Dunaújvárosban élő lánya, V. Alexandra talált rá, aki azért ment el kísérőjével személyesen családjához, mert napok óta senkit nem ért el telefonon. A mentőt V. Alexandra hívta ki az addigra valószínűleg sok vért vesztett férfihoz, aki a mentők érkezésekor már a saját lábán ment ki a házból.

Az ismerősök szerint Sz. Gyula és meggyilkolt élettársa alkalmi jelleggel iszogattak néha otthonukban, de az őket jól ismerők szerint nem voltak alkoholproblémáik. A szomszédok tudósítónknak azt mondták, hogy nagyon szerették a családot, nagyon nyitottak és barátkozósak voltak, elmondásuk szerint mind Sz Gyulának és élettársának, mind a 21 éves H. Ádámnak nagy baráti köre volt.  A háznál ottjártunkkor tucatnyi gyertya égett az elhunytak emlékére.

A Kisalföld.hu tájékoztatása szerint H. Ádám a Ménfőcsanak kapusa volt. A 21 éves kapus nemrég lesérült, műtétje előtt pedig édesanyjáék otthonába utazott. "Sajnos a hír igaz, Ádám meghalt. [...] Ádám tizennégy éves kora óta volt félárva, amióta az öcsém meghalt. Azóta én terelgettem az útját, segítettem, amiben tudtam. Nagyon jól érezte magát Győrben, a DAC-pályán alakítottunk ki számára egy lakást. A sérülése miatt utazott haza, s azt mondtam neki, hogy amíg lábadozik, vizsgázzon le teherautó-vezetésből. Megfogadta a tanácsomat, de bár ne tette volna, s maradt volna Győrben. Még most is élne" – nyilatkozta a Kisalföld.hu-nak az elhunyt focista nagybátyja, Héger József, aki több fociklubot is irányít/irányított, egyebek mellett Dunaújvárosban, Vácon és Győrben. A Rangado.hu inormációi szerint a fiatal focista 2011-ben a Kaposvölgye csapatában mutatkozott be kapusként, később pedig a szintén NB2-ben játszó Vác szerződtette le, de megfordult a Dunaújváros, a Csepel, a Baracs SE, az Aba-Sárvíz, a Dunafém-Maroshegy, a Bölcske és a Petőfi SK Lipót csapatában is.