Holtan találtak egy magyar állampolgárt a fülöp-szigeteki Cagayan de Oro régiójában, Barangay Macabalan kikötőjében – írja a helyi Sun Star. Hermes Parnes rendőrfőnök szerint az áldozat az 57 éves B. István, aki alapvetően Cebu szigetén élt (a szigetcsoport nagyjából közepén, itt történt a napokban egy heves földrengés). B. holttestét egy gondnok találta meg, aki elmondta a rendőröknek, hogy a férfi kedd este vette be magát egy vécébe, itt találták meg másnap reggel a csészén ülve, mert ki akarták takarítani a mellékhelyiséget.


Nagyobb térképre váltás

A férfi hátán sérüléseket találtak, a rendőrök nem zárják ki, hogy valaki más okozta B. halálát. Számos gyógyszert is találtak nála, így lehetséges, hogy beteg volt – közölte a rendőrség. A testet hamarosan felboncolják, hogy kiderüljön a halál oka.

Az is kiderült a férfi hajójegyéből, hogy Bertos Mehale álnéven egyedül érkezett ide, és előző szállásán 30 ezer pesó (150 ezer forint) hátralékot halmozott fel. Az ügyben kerestük a területileg illetékes dzsakartai magyar nagykövetséget, de egyelőre nem tudtuk elérni őket.