A Richter-skála szerinti 3,3-as földrengést mértek a Komárom-Esztergom megyei Bábolna térségében szombat reggel, nem sokkal kilenc óra után – közölte az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma. A földrengés hatásairól, károkról a szeizmológiai obszervatóriumba nem érkezett lakossági bejelentés.

Előbb egy kisebb, majd egy nagyobb rengést lehetett érzékelni. Az egész három-négy másodpercig tartott, mintha a ház alatt meghúzták volna a szőnyeget – mondta Horváth Klára polgármester, akihez károkról nem érkeztek bejelentések. A megyei katasztrófavédelem sajtóreferense, Stolczenberger Klára azt mondta, hogy károkról a környékbeli tűzoltóságokra sem érkezett jelzés.


Nagyobb térképre váltás

Az Időkép egyik olvasója a következőket érezte: "Földrengés volt érezhető Kisigmándon, Nagyigmándon, Komáromban. Eleinte két nagy, robbanásszerű morajlás, majd minden hirtelen megmozdult. Konyhaszekrény egyik ajtaja ki is nyílt, a hűtőben az üvegek csörömpöltek és újabb 35mm-el lett hosszabb az a repedés a falon, amit a múltkori földrengés okozott."

Ha Ön észlelte a rengést, írjon a velvet@mail.index.hu címre!